Text Size
zondag, oktober 21, 2018
showcasebase.png

Lingewaard Scouting Dag

Zaterdag 20 april was kasteel Doornenburg het toneel voor honderden Scouts uit Lingewaard. Scouting Bemmel, Augustinus Angeren, Sint Maarten Doornenburg, Huissen-Zand en Dannenburcht hadden de handen ineen geslagen om met het thema “Sint Joris en de draak” een prestigieuze dag neer te zetten. De jongste scouting groepen konden met allerlei opdrachten munten verdienen om uiteindelijk een zwaard te kunnen kopen om de draak te verslaan.

 

De opdrachten waren oa. een ridder toernooi, behendigheid en samenwerken, sprint naar de prinses, sporttraining, ballen gooien, bewegend voedsel, kansspel, oorlog en camouflage kleuren, slimmer dan de draak? en ontspanning. De oudere scouting groepen konden drakenschubben verdienen met pittig programma waar ze luchtgeweer konden schieten, een survival baan hebben doorlopen, een commandovuur gemaakt hebben, een excursie gehad hebben met een Boswachter van Staatsbosbeheer, en vuur getransporteerd hebben met een vlot.

 

De Finale was een schouwspel waarbij een draak gevormd werd door de winnaar van de oudste groepen, die verslagen moest worden door 5 kids met zwaarden uit de jongste groepen. Hoewel er veel rook was, vuurspuwers voor verhitting zorgde en de scouting band van  Dannenburcht Huissen er lustig op los speelde, is het de kids toch gelukt de draak te verslaan en de prinses te redden. Mede dankzij een bijdrage van de Albert Hein en Stichting Bemmel-Haalderen hebben honderden kinderen, leiders en vrijwilligers een geweldig mooie dag gehad. Foto's van deze dag zijn op onze eigen site te vinden. Tevens staan er ook mooie fotoverslagen op enjoy fotografie en op doornenburgonline.nl 

 

Na afloop was er in de blokhut in Doornenburg voor alle vrijwilligers, onder het genot van wat eten en drinken nog even de gelegenheid om contacten te leggen en na te praten over de geslaagde Lingewaard Scouting Dag. Drive-in Disco Power-wave maakte met lekkere muziek en een spectaculaire lichtshow de feestelijke afsluiting helemaal compleet.

scouting lingewaard 2013
Lingewaard scouting dag 2013 4747
Lingewaard scouting dag 2013 4908 Lingewaard scouting dag 2013 4847
   


 

Final scouting logo.jpg
No event in the calendar
October 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Gastenboek New

logo_news.png

Like Facebook

Volg Twitter

Twitter
Facebook
Youtube
Google+
Rss feed